Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2023/988 o obecné bezpečnosti výrobků zde >>>

  

Návod na používání keramických hrnků, rendlíků z červené hlíny a sklenic s potiskem

        

Návod k použití a upozornění na nebezpečí, stáhněte do svého zařízení v nezměněné podobě zde >>>

        

       
Keramika se používá k vaření jídla a servírování pokrmů a nápojů od starověku.

     
Aby Vám výrobek dlouho sloužil, je potřeba dodržovat několik pravidel:

   

  • Nový výrobek po zakoupení ponořte na cca 1 hodinu do studené vody
  • Při čištění NEPOUŽÍVEJTE abrazivní pasty a drátěné kartáče, abyste nepoškodili povrch výrobku
  • Omývejte jemným hadříkem se saponátem v teplé vodě, nebo jemnou stranou houbičky na nádobí. Dále můžete použít ocet, případně chloramin.
  • Výrobky z hlíny nesnesou tepelné šoky ( náhlé výkyvy teplot ), proto nejsou vhodné pro mytí v myčce
  • Tepelné šoky by tak mohly počkodit výrobek i prasknutím
  • Myčka navíc působí agresivně na povrch keramiky a výrobek by začal ztrácet svoji původní barvu

      

Postup jak připravit horký nápoj, aby nedošlo k poškození výrobku, nebo zranění

         

Před použitím hrníčků určených pro zteplý nápoj, naplňte nejprve hrníček na min. jednu minutu teplou vodou z kohoutku. Začněte napouštět teplou vodu z kohoutku do hrníčku, kde se postupně otepluje přitékající teplou vodou. Až bude hrníček plný teplé vody, odstavte ho až do chvíle, než vám bude vařit voda v konvici pro Váš nápoj. 

            

Teplou vodu následně vylejte, umístěte sáček čaje nebo kávu a teplý hrníček můžete zalít horkou vodou.  Doporučujeme hrníček s horkým nápojem umístit na tepelně izolovanou podložku, aby nedošlo k náhlé změně teploty např. při položení na studený povrch kuchyňské mramorové desdky a pod. 

      

Tepelný šok materiálu by mohl způsobit prasknutí výrobku a následně i ZPŮSOBIT PORANĚNÍ OPAŘENÍM!

        

Při přípravě těplých nápojů zajistěte i bezpečnost dětí a zvířet, aby nedošlo k poranění!

        

chalupářské hrnky skladem