Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2023/988 o obecné bezpečnosti výrobků zde >>>

  

Návod na údržbu a používání smaltovaného nádobí

  

Smaltované nádobí je používané v našich končinách dlouhá léta. Jeho povrch je hygienický a snadno udržovatelný.

      

Smalt je náchylný na otluky při pádu, či nárazu. Pokud ale se smaltovaným nádobím pracujeme s opatrností, vydrží nám sloužit dlouhá léta. 

      

Pro čištění smaltu používejte jemné bavlněné nebo švédské utěrky, pro čištění připálenin používejte pouze jemnou stranu houbičky na nádobí. Při použití hrubé strany houbičky byste mohli povrch nevratně poškodit poškrábáním přímo do smaltovaného povrchu. 

     

Při větších připáleninách nechte v nádobě před čištěním rozpusit sůl a sodu, která připáleninu bez mechanického poškození snáze odejme z povrchu. Nepoužívejte písek na nádobí, či ocelovou houbičku na nádobí. 

       

Smaltované nádobí je vhodné pro mytí v myčce na nádobí, kde mechanické poškození nehrozí. Doporučujeme při větším znečištění do nádoby umístiti sůl se sodou ( 6 hod) a následně umístit do myčky nádobí.