- Pítko pro ptáky
- PTAČÍ BUDKY
- Ptačí krmítka
- Zahradní doplňky
- Zahradní nářadí
- ZAHRADNÍ SOCHY
- Zahradní umyvadla
- ZBOŽÍ SE SLEVOU
- Zvonkohra
- Zvony a zvonky
- Andělé, něžné sošky
- Aroma lampy
- Brambory, cibule, česnek
- Buddha soška
- Bytový textil
- České dřevěné dekorace
- Dárkové tašky
- Dekorace do bytu
- Dekorace do bytu - RETRO
- Dekorace do restaurace
- Dekorace na hrob
- DEKORACE NA ZEĎ
- Dekorace za dveře
- Deštníky a ponča
- Dětské stoličky
- Dmychadlo ke grilu a krbu
- Domovní čísla - litina
- Doplňky do koupelny
- Doplňky do kuchyně
- Dózy na potraviny
- Držáky na zahradní hadici
- Dřevěný zahradní nábytek
- Fotorámečky
- Háčky a věšáky
- Historické repliky
- Hmyzí hotel
- Houpací koně
- Hrnky a šálky
- CHALUPÁŘSKÉ DEKORACE
- CHALUPÁŘSKÉ HRNKY
- Jarní dekorace
- Keramika Pride of Place Anglie
- Klepadla na dveře
- Konzole na police a závěsy
- Koše a košíky
- Kovové retro modely
- Kovový zahradní nábytek
- Krabičky čaj, kapesníky, šití
- Krbová římsa
- Krmení pro ptáky
- KRYT NA STOJAN
- Lampy a stolní lampy
- Litinové doplňky
- Ložnice inspirace
- Lucerny do bytu
- Menší drobnosti
- NÁBYTEK - VÝPRODEJ
- Námořní dekorace
- NÁSTĚNNÉ HODINY
- Obaly na květináče
- Ohniště a krby
- Osvěžovače vzduchu
- Otvíráky na lahve
- Papírové ubrousky
- Parfémy - přírodní
- Petrolejová lampa
- Piknikové koše
- Plechové cedule
- Podložka pod hrnec
- Podsedáky na židle
- Podzimní dekorace
- Pokladničky
- Porcelánové panenky
- Potřeby pro psy a kočky
- Povlaky na polštářky
- Prostírání a podnosy
- Provence dekorace
- Přání k narozeninám
- Přírodní mýdla
- Přívěsek na klíče
- Retro úchytky a madla
- Rohožky a škrabadla
- Sklo LA ROCHÉRE FRANCE
- Sluneční hodiny
- Smaltované nádobí
- Sněžítka
- Sophie Allport doplňky
- Sošky sova, kočka, slon
- Staré klíče a zámky
- Stojan na deštníky
- Stojan na květiny
- Stojan na víno
- Stolní hodiny
- Svatební dekorace
- Svícny kov, sklo, dřevo
- Svíčky Goose Creek
- Termo sklenice a hrnky
- Truhlíky a závěsné koše
- Umělé květiny
- UMĚLÉ TULIPÁNY
- Vánoční dekorace
- VÁNOČNÍ DOMEČKY
- Vánoční věnce a svíčky
- Vázy a džbánky
- Velikonoční dekorace
- Venkovní - oboustranné hodiny
- Venkovní teploměr
- Vonné svíčky ve skle
- Vonné vosky
- Vycházková hůl
- Zahradní dekorace
- Zahradní dekorace zvířata
- Zarážka dveří
- Zátky na víno
- Závěsné dekorace
- Zrcadla v rámu, s okenicemi
- Zvlhčovač vzduchu

Domácí chleba recept, jak si vykouzlit v kuchyni neodolatelnou vůni čerstvého chleba, který budou i děti s chutí jíst i suchý.
Na domácí chleba použijeme ošatky z pedigu, které vynikají svojí přirozenou krásou i funkčností. Jsou vynikající při přípravě kynutého domácího chleba. Jejich rustikální tvar se vytvaruje do těsta bochníku připraveného na pečení a jeho otisk pak najdete na čerstvě upečené voňavé kůrce. Při stolování je využijete na servírování pečiva, ale i na jeho uložení v plátěném ubrousku nebo sáčku. Tento recept můžete použít i na chleba z domácí pekárny. Takto umíchané a nakynuté těsto z domácí pekárny vyklopíte na moukou posypanou plochu kuchyňské linky a vytvarujete z nakynutého těsta bochník, který následně vložíte do ošatky a dotvarujete jeho tvar, včetně krásných otisků, které na vyklopeném bochníku zůstanou až do úplného upečení.
Ošatky na domácí chléb nemáčejte, po použití je stačí nechat důkladně vyschnout, případně je vykartáčujte. Při kynutí těsta je vhodné je vysypat hrubou moukou, která brání přilepení těsta a usnadní vyklopení kynutého bochníku na plech či do pečící nádoby.
Postup přípravy, recept na domácí chléb:
těsto dle receptu necháte kynout v ošatce a poté překlopíte do pečící nádoby a můžete péct.
pr. ošatky 19cm - bochníku 0,7 kg, potřeba mouky cca 350g
pr. ošatky 21cm - bochníku 1,2 kg, potřeba mouky cca 600g
pr. ošatky 25cm - bochníku 1,5 kg, potřeba mouky cca 750g
Základní receptura a suroviny na přípravu chleba:
1 litr vody
500g žitné chlebové mouky
3 lžičky kmínu
500g pšeničné mouky
150g žitného kvásku
0,5 lžičky mletého koriandru
500g pšeničné chlebové mouky
4 lžičky soli
(množství si přepočtěte podle velikosti bochníku, který budete péct)
recept na chleba z domácí pekárny i domácí chléb pečený v troubě:
dopředu si připravte žitný kvásek, popřípadě jej kupte v dobrém pekařství. Smíchejte žitný kvásek, žitnou chlebovou mouku a vodu. Vznikne řidší těsto. Připravte jej večer a přikryté nechte do rána v teple kynout. Přidejte pšeničnou mouku, pšeničnou chlebovou mouku, sůl a koření. Těsto zadělávejte na vále a nechte asi 3 hodiny kynout. Rozdělte je na dvě části, z kterých vytvarujete dva bochníky chleba a v ošatce nechte asi hodinu kynout. Před pečením chleba nahřejte elektrickou troubu na 250 - 300°C a dejte do ní rozpálit dva prázdné plechy. Po vykynutí dejte na horní plech oba chleby a na spodní nalijte hrnek vody. Pozor - voda se hned změní na páru! Proto co nejrychleji zavřete dvířka trouby a nechte půl minuty vodu pářit - chleba pak bude mít krásnou kůrku. Spodní plech vyndejte, pečte 5 minut, pak snižte teplotu trouby na 200°C. Pečte asi 50 minut. Z této dávky upečete dva bochníky chleba o váze cca 1200 g.