- DEKORACE NA HROB
- Kryt na stojan
- Lucerny do bytu
- PTAČÍ KRMÍTKA
- VÁNOČNÍ DEKORACE
- Vánoční věnce a svíčky
- VÁNOČNÍ DOMEČKY
- Zahradní nářadí
- ZVONKOHRA
- Andělé, něžné sošky
- Aroma lampy
- Buddha soška
- Bytový textil
- COSTA NOVA Portugal
- České dřevěné dekorace
- Dekorace do bytu
- Dekorace do bytu - RETRO
- Dekorace do restaurace
- DEKORACE NA ZEĎ
- Dekorace za dveře
- Deštníky a ponča
- DĚTSKÉ STOLIČKY
- Dmychadlo ke grilu a krbu
- Domovní čísla - litina
- Doplňky do koupelny
- Doplňky do kuchyně
- Dózy na potraviny
- Držáky na zahradní hadici
- Etažér
- Fotorámečky
- Háčky a věšáky
- Hmyzí hotel
- Houpací koně
- Hrnky a šálky
- CHALUPÁŘSKÉ DEKORACE
- CHALUPÁŘSKÉ HRNKY
- Jarní dekorace
- Keramika na plot
- Klepadla na dveře
- Konzole na police a závěsy
- Koše a košíky
- Kovové retro modely
- Krabičky čaj, kapesníky, šití
- LA ROCHÉRE FRANCE
- Litinové doplňky
- Menší drobnosti
- NÁSTĚNNÉ HODINY
- Obaly na květináče
- Ohniště a krby
- Osvěžovače vzduchu
- Otvíráky na lahve
- Papírové ubrousky
- Petrolejová lampa
- Pítko pro ptáky
- Podložka pod hrnec
- Pokladničky
- Poklop na potraviny
- Porcelánové panenky
- Potřeby pro psy a kočky
- Prostírání a podnosy
- PTAČÍ BUDKY
- Retro úchytky a madla
- Rohožky a škrabadla
- SAN MIGUEL
- Sklenice Coca cola
- Sluneční hodiny
- Smaltované nádobí
- Sošky sova, kočka, slon
- Staré klíče a zámky
- Stojan na deštníky
- Stojan na květiny
- Stojan na víno
- Strom života
- Svatební dekorace
- Svícny kov, sklo, dřevo
- Šperkovnice
- Truhlíky a závěsné koše
- Umělé květiny
- UMĚLÉ TULIPÁNY
- Vázy a džbánky
- Velikonoční dekorace
- Venkovní - oboustranné hodiny
- Venkovní teploměr
- Vycházková hůl
- VÝPRODEJ - poslední kusy
- Zahradní dekorace
- Zahradní dekorace zvířata
- Zahradní doplňky
- ZAHRADNÍ SOCHY
- ZAHRADNÍ UMYVADLA
- Zarážka dveří
- Závěsné dekorace
- Zrcadla v rámu, s okenicemi
- Zvlhčovač vzduchu
- Zvony a zvonky
Domácí chleba recept, jak si vykouzlit v kuchyni neodolatelnou vůni čerstvého chleba, který budou i děti s chutí jíst i suchý.
Na domácí chleba použijeme ošatky z pedigu, které vynikají svojí přirozenou krásou i funkčností. Jsou vynikající při přípravě kynutého domácího chleba. Jejich rustikální tvar se vytvaruje do těsta bochníku připraveného na pečení a jeho otisk pak najdete na čerstvě upečené voňavé kůrce. Při stolování je využijete na servírování pečiva, ale i na jeho uložení v plátěném ubrousku nebo sáčku. Tento recept můžete použít i na chleba z domácí pekárny. Takto umíchané a nakynuté těsto z domácí pekárny vyklopíte na moukou posypanou plochu kuchyňské linky a vytvarujete z nakynutého těsta bochník, který následně vložíte do ošatky a dotvarujete jeho tvar, včetně krásných otisků, které na vyklopeném bochníku zůstanou až do úplného upečení.
Ošatky na domácí chléb nemáčejte, po použití je stačí nechat důkladně vyschnout, případně je vykartáčujte. Při kynutí těsta je vhodné je vysypat hrubou moukou, která brání přilepení těsta a usnadní vyklopení kynutého bochníku na plech či do pečící nádoby.
Postup přípravy, recept na domácí chléb:
těsto dle receptu necháte kynout v ošatce a poté překlopíte do pečící nádoby a můžete péct.
pr. ošatky 19cm - bochníku 0,7 kg, potřeba mouky cca 350g
pr. ošatky 21cm - bochníku 1,2 kg, potřeba mouky cca 600g
pr. ošatky 25cm - bochníku 1,5 kg, potřeba mouky cca 750g
Základní receptura a suroviny na přípravu chleba:
1 litr vody
500g žitné chlebové mouky
3 lžičky kmínu
500g pšeničné mouky
150g žitného kvásku
0,5 lžičky mletého koriandru
500g pšeničné chlebové mouky
4 lžičky soli
(množství si přepočtěte podle velikosti bochníku, který budete péct)
recept na chleba z domácí pekárny i domácí chléb pečený v troubě:
dopředu si připravte žitný kvásek, popřípadě jej kupte v dobrém pekařství. Smíchejte žitný kvásek, žitnou chlebovou mouku a vodu. Vznikne řidší těsto. Připravte jej večer a přikryté nechte do rána v teple kynout. Přidejte pšeničnou mouku, pšeničnou chlebovou mouku, sůl a koření. Těsto zadělávejte na vále a nechte asi 3 hodiny kynout. Rozdělte je na dvě části, z kterých vytvarujete dva bochníky chleba a v ošatce nechte asi hodinu kynout. Před pečením chleba nahřejte elektrickou troubu na 250 - 300°C a dejte do ní rozpálit dva prázdné plechy. Po vykynutí dejte na horní plech oba chleby a na spodní nalijte hrnek vody. Pozor - voda se hned změní na páru! Proto co nejrychleji zavřete dvířka trouby a nechte půl minuty vodu pářit - chleba pak bude mít krásnou kůrku. Spodní plech vyndejte, pečte 5 minut, pak snižte teplotu trouby na 200°C. Pečte asi 50 minut. Z této dávky upečete dva bochníky chleba o váze cca 1200 g.